Samen werken aan bereikbaarheid

Woensdag 4 september 2013

‘De zomer voorbij’, volgens mij ook de naam van een TV programma van Jan Smit en zijn Volendamse kornuiten. Overigens nog nooit gezien.

Maar voor ons als bedrijf een zomer waarin het een lange periode erg warm was, de business rustig maar erg druk met oplossen, helpen, ondersteunen van verlies, diefstal en defecten. Pff wat hebben we een klanten aan de deur gehad voor leentoestellen, nieuwe aanschaf na verlies, en diefstal van smartphones.

Onze grote voorraad leentoestellen zuchtte er zelfs onder. Op momenten was het zelfs zo erg dat er geen leentoestel meer in huis was, en dan praat je toch al snel over een toestel of veertig wat buiten de deur is.

Op zich natuurlijk allemaal prima en wij denken een prachtige (gratis) service naar onze klanten. Maar als we in een situatie terecht komen dat wij als een soort politieagent achter onze leentoestellen aan moeten  om deze terug te krijgen dan schiet de service zijn doel toch enigszins voorbij denken wij.

Discussie was er dan ook intern of het anders moet en zo ja hoe. We zijn er nog niet uit maar dat er een soortement penalty komt te staan op het niet of te laat inleveren van leentoestellen dat staat wel vast. Service met een hoofdletter S willen we graag blijven bieden maar het moet wel van twee kanten komen.

Bijkomend ontstond er bij ons ook de vraag hoe het toch mogelijk dat er ’s zomers zoveel meer toestellen worden gestolen of verloren dan in de rest van het jaar.

Het antwoord hierop weet ik niet, maar bij het lezen van een stuk hierover van de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, die stelde dat de hele iedereen zijn smartphone open en bloot op het terras of bar laat liggen gelijk stelde aan de vraag dat je een portemonnee met €. 500,00 toch ook niet open en bloot laat liggen zit volgens mij wel een kern van waarheid.

Ik vraag mij dan ook af, is er nog wel besef wat zo’n smartapparaatje precies voor waarde vertegenwoordigd of zijn we met z’n allen dusdanig gehersenspoeld  dat we daar ook al geen besef meer van hebben?

Tot de volgende Mening,

Joost Schimmel.